Radionica "Getting around Croatian in 6 sweets".

Radionica "Getting around Croatian in 6 sweets".

"Slatke" vijesti stigle su nam iz zagrebačke OŠ "Matije Gupca" gdje se održala radionica pod nazivom "Getting around Croatian in 6 sweets".

Posebni gosti ove radionice bili su učenici OŠ Danile Kumar iz Ljubljane.
Učenici su se upoznali s tradicionalnim hrvatskim slasticama i to redom; fritule, samoborske kremšnite, paprenjaci, rožata, međimurska gibanica i štrukli.
Učenici iz Slovenije i njihovi domaćini iz OŠ Matije Gupca, Zagreb ispekli su paprenjake, a pravi tradicionalni recept pronašli su u našoj knjizi Upoznaj Hrvatsku!
 
 
Drago nam je da smo pomogli u nastajanju kolačića koji vežu mlade iz dvije susjedne zemlje.
Knjižničarka Ina Tomić koja je osmislila radionicu prenijela nam je kako je radionica bila vrlo zabavna i korisna, a paprenjaci za prste polizati.
 
Za vikend preporučamo izradite slasne paprenjake za vaše najdraže, evo recepta:
Treba ti:

• 40 dag brašna
• 14 dag šećera
• 14 dag maslaca
• 14 dag oraha
• 4-5 žlica meda
• 1 jaje
• 3 žumanjca
• klinčić, cimet i papar po jedna žličica

 

Priprema:
Zamijesi sve sastojke, razvaljaj tanko tijesto, oblikuj po želji i stavi peći u zagrijanu pećnicu. Gotove paprenjake možeš posipati šećerom u prahu ili ukrašavati po želji. Možeš ih čak ukrasiti kao i licitare – jestivim bojama!

Napisano 29.01.2016

Ostale novosti: